Tandvård

Som patient har du rätt att välja vilken tandläkare eller tandhygienist du vill gå till. Du omfattas av samma högkostnadsskydd oavsett om du går till en tandläkare i privat regi eller folktandvården. Som förälder har du också rätt att välja var ditt barn ska gå. Vi tar emot barn och ungdomar i alla åldrar och kan erbjuda kostnadsfri tandvård till och med det år de fyller 25 år.

Vår tandvård

Vi erbjuder undersökningar, lagningar, rotbehandlingar, tandutdragningar, kirurgi, protetik, proteser, implantat, tandhygienistbehandlingar samt tandreglering.

Vi har även panoramaröntgen där vi kan se hela käken och samtliga tänder på en och samma röntgenbild. Vi är också den enda kliniken i hela Hälsingland som har teknik för att framställa kronor och broar över en dag. Vi kan också erbjuda tandreglering. En del tandreglering gör vi själva, mer omfattande behandlingar görs i samarbete med specialisttandvården.

Försäkringskassan

Försäkringskassan betalar ut ett allmänt tandvårdsbidrag till alla patienter.

Är du mellan 24 - 29 år får du 600 kr per år.
Är du mellan 30 - 64 år får du 300 kr per år.
Är du 65 år och äldre så får du 600 kr per år.

Alla patienter omfattas även av försäkringskassans högkostnadsskydd. Du betalar upp till 3000 kr själv i behandlingskostnad, därefter ersätter försäkringskassan 50% av dina behandlingskostnader mellan 3000 - 15000 kr och 85% av dina behandlingskostnader om de överstiger 15000 kr.

Finansiering

Hos oss kan du betala med kort, per SWISH eller betala mot faktura. Betalning via fakturan sker avgiftsfritt under 14 dagar. Du kan själv välja att mot en avgift dela upp betalningen upp till 24 månader. Vi samarbetar med Payzmart